Foto: Tuzlanski.ba

Rukometašice ŽRK Ilidža slavile su pobjedu u okviru drugog kola ženske rukometne Premijer lige BiH, nad ekipom tuzlanskog Jedinstva rezultatom 29:26 u fantastičnoj utakmici odigranoj u KSC Ilidža.

Povratnice u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, pokazale su sekao odlična ekipa. U prvom poluvremenu su Tuzlanke došle do prednosti koja je kako je poluvrijeme odmicalo. Najveću prednost u prvom poluvremenu su imale u 13. minuti kada je bilo 8:4 za gošće u ovom susretu.

Domaći trener je potom tražio minut predaha, a njegove rukometašice su se po povratku na teren, vratile i u igru, zaigrale bolje, pa je u 28. minuti došlo do prvog izjednačenja (13:13). Treba istaći da je u tom periodu i golman domaćih Adela Merdžanić odbranila nekoliko važnih lopti te tako dodatno “dala krila” svojim saigračicama.

Gošće na pauzu odlaze sa jednim pogotkom prednosti, iskristivši slobodan udarac nakon posljednjeg zvuka sirene, (15:14). Slično kao i u prvom kolu protiv prijedorske Mire, domaće su zaigrale puno bolje u drugom poluvremenu.

Na otvorenju drugog dijela na golu domaćih je zablistala Dunja Trogrlić, koja je odbranila nekoliko jako bitnih lopti dok su sa druge strane njene kolegice bile raspoloženije u napadu pa su uspjele okrenuti rezultat u svoju korist. U 40. miinuti rezultat je glasio 19:17 za Ilidžanke. Pet minuta kasnije tri pogotka prednosti za Ilidžu (23:20). Trogrlićeva je nastavila sa izluđivanjem protivničkih rukometašica i naprosto zaključala svoju mrežu skupivši preko 15 uspješnih odbrana.

Kada je Maja Mihajlović pogodila mrežu Tuzlanki u 58 minuti za prednost od četiri gola, (28:24) bilo je jasno da tri boda ostaju u Sarajevu. Na kraju pobjeda domaće ekipe rezultatom 29:26, ali se mora istaći i da je ekipa iz Tuzle pružila odličnu igru i pokazala da će u ovoj sezoni biti u konkurenciji za sami vrh tabele.

ŽRK Ilidža: Trogrlić, Mihajlović 2, Pavlović 3, Pršlje, Dejanović 6, Ždrale, Hadžiselimović 6, Pašović 1, Hrle, I. Škaljić 9, Filipović, Imširović 2, Muhović, N. Škaljić, Pandurović i Merdžanić.

OŽRK Jedinstvo Adler: Demirović, Katić 2, Belošević 1, Sorak 4, Osmanović, Horozović 2, J. Osmanović, Zvekić 3, S. Osmanović, N. Huskić 5, H. Huskić, Bošković 3 i Zupčević 6. (Sport1.ba)