Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izvršni odbor RSBiH odbio žalbu ŽRK Neretva

Preuzmite sliku

Popularno

Žalba Ženskog rukometnog kluba Neretva odbijena je na današnjoj, redovnoj sjednici Predsjedništva i Izvšnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Klub iz Jablanice tražio je sudsku zaštitu kod Opštinskog suda u Sarajevo zbog navodnih nepravilnosti na utakmici protiv tuzlanskog Jedinstva, odigranoj 16. maja prošle godine, koja je odlučivala o nastupu u Premijer ligi.

Općinski sud u Sarajevu je prije dva dana donio rješenje u korist ŽRK Neretva, kojim se određuje zabrana svih aktivnosti Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine u vezi sa natjecanjima u tekućoj sezoni do donšenja konačne i izvršne odluke o žalbi ŽRK Naretva.

Obzoriom da se IO RSBiH danas izjasnio o žalbi, odluka će srijedu biti dostavljena Opštinskom sudu u Sarajevu, čime će biti ispunjeno sve ono što je od nas traženo. Nema govora o obustaljanju takmičenja u Premijer ligi, a svi četvrtfinalni susreti Kupa BiH igrat će se u srijedu kako je i najavljeno – kazao je za Fenu generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić, koji je dodao da ŽRK Neretva nema pravo žalbe na odluku Saveza.

Na sjednici su na dužnosti selektora reprezentacija BiH u mlađim kategorijama imenovani Zedeno Grbavac (za kadete rođene 1998. i mlađe) i Nebojaša Golić (za kadete rođene 2000. i mlađe), dok će u ženskim kategorijma selektori biti imenovani naredne sedmice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje