Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivica Obrvan: Kada imate dobrog golmana iza požrtvovanih igrača onda je sve lakše

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija BiH rezultatom 27:21 savladala je selekciju Austrije u debiju selektora Ivice Obrvana, koji je nakon utakmice bio jako zadovoljan izdanjem naših reprezentativaca.

– Najvažnije je da smo pobijedili, pohvalio bih sve igrače i stvarno bi im čestitao od srca na požrtvanovasti. Kada imate dobrog golmana iza njih onda je sve lakše. Možda sve nije bilo tečno, neke prinudne rotacije na desnom beku su to uradile, ali u drugom poluvremenu smo sve kontrolisali i zasluženo pobijedili, rekao je Obrvan nakon pobjede i zatim dodao:

– Može se reći da smo bili raznovrsniji, ali nas je poslužio i šut iz vana. Neki igrači koji su dosad imali manju minutažu poput Hercega su odigrali dobro, napravili smo razliku koju smo kontrolisali do kraja i došli do pobjede. Već sam rekao, drugo poluvrijeme je bilo opuštenije, bez grča, protočnost lopte dobra, poštedili smo Malinovića tako da mogu za naš prvi skup i prvu utakmicu biti jako zadovoljan.

Vezano | Kvalifikacije za EURO: BiH pobijedila Austriju sa šest golova razlike

  • Selektor je govorio i o golmanu Ahmetaševiću, koji je odigrao dobar meč.

    Ahmetašević je izvrstan golman, imao sam priliku uživo da ga vidim prvi put, uz Burića to je strašan tandem i Bojić se pokazao kao kompaktan. Golmanska škola u BiH je dobra i to je naša budućnost. Burić već duže vrijeme brani u Flensburgu i pokazao je klasu i večeras.

    Selektor je na kraju govorio i o tome da naš tim ne može puno očekivati protiv Njemačke.

    – Odlučno odbijam bilo kakvu pomisao na neku našu šansu ako oni dođu sa nekom drugom ili trećom postavom jer oni imaju bezbroj igrača što su pokazali na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Ne možemo računati da će oni igrati lagano i da ćemo ih pobijediti. Moramo se fokusirati na Austriju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,