Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivica Obrvan: Imamo puno motiva da odigramo vrhunsku utakmicu i obradujemo navijače u BiH

Preuzmite sliku

Rukometna selekcija BiH u nedjelju od 18,00 sati u Grazu igra susret posljednjeg šestog kola grupe 2 kvalifikacija za EURO protiv Austrije uz direktan TV prijenos na BHT1.

BiH je potreban bod za siguran plasman na EURO, u nekim kombinacijama odgovara čak i poraz, a selektor Ivica Obrvan najavio je ovaj duel za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

“Igramo odlučujuću utakmicu, izuzetno tešku, na austrijskom terenu protiv domaćina koji traži šansu da se pobjedom plasira na EURO. Malo smo i umorni od iscrpljujuće utakmice sa Njemačkom od prije dva dana, a i od puta. Danas smo obavili jedan trening i mislim da ćemo se dobro regenerisati do sutra. Podijelili smo određene zadatke, dogovore i informacije igračima u dva videa”, kazao je Obrvan i dodao:

“Dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi, eventualno da pobijedimo. Želimo da osiguramo poziciju broj dva, međutim ako ukoliko ne bude išlo po našem planu, ostaje opcija koja je sama po sebi normalna, a to je pozicija broj tri sa odličnom gol razlikom. Imamo mnogo motiva da odigramo vrhunsku utakmicu. Nadam se fer igri, s obzirom da je odlučujuća utakmica za Austriju. Nadam se da ćemo biti na nivou i obradovati naše navijače u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,