Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igrači i selektor poručili: Tuzla je odličan domaćin, ostavit ćemo srce na terenu! (VIDEO)

Preuzmite sliku

Selektor i igrači rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine očekuju pobjedu u sutrašnjoj utakmici prvog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke te da im publika u tuzlanskom Mejdanu bude osmi igrač na terenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na današnjoj konferenciji za novinare, selektor Dragan Marković izjavio je da se igrači raduju što ponovo igraju u Tuzli, gdje je prošle godine, tokom utakmice sa reprezentacijom Danske, publika napravila odličan navijački ambijent i igračima dala “vjetar u leđa”.

“Slovaci su respektabilna i kvalitetna ekipa, ali se ne bojimo. Poznato je da su Slovaci i Česi dobri rukometaši, međutim, mi ne krijemo da smo favoriti, a očekujemo i podršku publike, s obzirom na to da igramo na domaćem terenu. Teško je pretpostaviti u kojem će sastavu nastupiti slovačka reprezentacija. Imaju nekoliko opasnih igrača, koji su nam individualna prijetnja, a vidjet ćemo da li će uspjeti da tako nastupe i kolektivno. Ipak, davno smo se izdvojili iz evropskog prosjeka i jedino su nam potrebni mir i pobjeda”, rekao je Marković.

Za razliku od prošlog meča, kada je utakmicu BiH – Danska gledao sa tribina, sutra će priliku da zaigra po prvi put za bh. reprezentaciju dobiti Haris Begić, igrač živiničkog “Konjuha”.

“Moji prvi utisci o reprezentaciji su odlični. Impresioniran sam momcima i atmosferom, a očekujem i da ću debitovati u najboljem svjetlu”, izjavio je Begić, koji igra na poziciji lijevo krila.

  • reprezentacija-rukomet-press-konferencija3
  • Marko Panić je dodao da je teško zaboraviti gostoljubivost Tuzlaka i da će igrači dati 100 posto svojih mogućnosti.

    “Ostavit ćemo srce na terenu, ali opasnost je ako ne uđemo u utakmicu sigurni i spremni”, smatra Panić, koji je pozvao navijače da ponove scenarij atmosfere protiv Danske i u što većem broju dođu u Mejdan.

  • reprezentacija-rukomet-press-konferencija2
  • Bh. reprezentativci ubuduće će igrati u domaćoj opremi kompanije “HAAD”, a dizajner Adnan Hajrulahović ističe da je to velika stvar za proizvođača, ali i državu, jer se ostvaruje mogućnost izvoza proizvoda.

    Utakmica je na rasporedu u 20:15 minuta u tuzlanskoj dvorani Mejdan. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje