Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva u rukometu

Preuzmite sliku

Popularno

Hrvatska je dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva u rukometu 2025. godine, odlučeno je danas u Kairu. Hrvati će prvenstvo najboljih rukometnih reprezentacija svijeta organizovati s Danskom i Norveškom.

Upravni odbor IHF-a jednoglasno je potvrdio odluku, a ovo će biti drugi put u historiji da Hrvatska organizuje završnicu Evropskog prvenstva. Prvi put Hrvati su domaćini bili 2009. godine.

Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik s jedne strane, Kopenhagen i Herning, s druge te Trondheim, Stavanger ili Dramen, odnosno Oslo s treće strane bit će domaćini natjecanja, objavio je Hrvatski rukometni savez.

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije, a prema planu organizacije samog natjecanja, četiri grupe prednatjecanja održavale bi se u Hrvatskoj, a po dvije u Danskoj i Norveškoj.

U drugom krugu natjecanja postoje četiri glavne grupe te President Kup. Hrvatska je i tu prošla najbolje jer je dobila dvije glavne grupe i President Kup, a Danska i Norveška po jednu.

Dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u Hrvatskoj. Dva četvrfinala i jedno polufinale igrat će se u Danskoj, dok će se preostale utakmice, kao i finale igrati u Norveškoj. Oslo će biti domaćin finalne utakmice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,