Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hasić za Tuzlanski.ba: Nismo odgovorni što su navijači ostali ispred Mejdana, povrat novca je stvar državnog saveza

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Mejdanu savladala Švicarsku i osigurala plasman u dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj.

Naša reprezentacija je u Mejdanu dobila fantastičnu podršku i vrijeme je da Tuzla postane dom rukometne reprezentacije.

Nekoliko stotina navijača nije moglo ući u dvoranu Mejdan, iako su u rukama imali kupljene ulaznice. Nesporazum je doveo do verbalnog sukoba sa zaštitarima, a nezadovoljni navijači su ostali na platou Mejdana, čekajući na hladnoći.

,,Rukometni savez TK je dobio i prodao oko 3700 ulaznica za susret u Mejdanu. Odgovorno tvrdim da niko iz našeg saveza nije distribuirao karte na način van okvira pravila”, rekao je predsjednik Rukometnog saveza TK, Alija Hasić u telefonskom razgovoru za Tuzlanski.ba.

Karte na ulazu u SKPC Mejdan nisu skenirane, pa su nezadovoljni navijači optuživali zaštitare da su neovlašteno dozvoljavali ulazak navijača u Mejdan.

,,Mi sa ulaznim vratima nismo imali ništa. Rukometni savez BiH za ovu utakmicu je doveo zaštitarsku agenciju iz Sarajeva i oni su bili ti koji su rješavali pitanje ulaza”, dodao je Hasić.

Navijači traže povrat novca od ulaznica, a s obzirom da su se karte mogle kupiti i online i na ovlaštenim prodajnim mjestima, nije jasno na koji način će moći ostvariti svoja prava.

,,Mi smo prodali sve karte koje su stigle u Tuzlu. Savezu smo predali novac i svoj posao uradili korektno. Da li će biti povrata novca za ulaznice je stvar Rukometnog saveza BiH, ne Tuzlanskog kantona”, završio je Hasić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje