Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Harun Hamzabegović: Grad Tuzla zaslužuje rukometnog premijerligaša

Preuzmite sliku

Rukometaši Slobode polako koračaju ka povrtaku u Premijer ligu BiH. Do tog cilja ostalo je još šest “stepenica”, a prva u nizu koja se mora preskočiti jeste Krajina iz Cazina, trenutno desetoplasirani tim Prve lige FBiH.

Nakon što su zasjeli na čelo tabele, situacija u svlačionici popularnih “Solara” je sve bolja i bolja. Produžetku tog raspoloženja i novoj pobjedi nada se i bek Slobode, Harun Hamzabegović.

“Ne potcjenjujemo niti jednog protivnika, ali što se tiče utakmice s Krajinom pitanje je samo sa koliko razlike u našu korist će utakmica završiti. Tabela i bodovni saldo govori o razlikama u kvalitetu između ova dva tima. Naravno cilj je Premijer liga, a iz utakmice u utakmicu pokazujemo da to i zaslužujemo. Smatram da Grad Tuzla definitivno zaslužuje rukometnog premijerligaša”, istakao je za Hamzabegović za Tuzlanski.ba.

Rukometaši Slobode lideri su sa 51 bodom, koliko ima i drugoplasirana Krivaja. Tuzlacima plasman u Premijer ligu BiH garantuje svih šest pobjeda, a vjerovano najveći test u tom nizu biće utakmica sa Čelikom u Zenici naredne sedmice.

Inače, utakmica RK Sloboda – RK Krajina igra se u Maloj dvorani Mejdana, u subotu, 6. aprila 2019. godine sa početkom u 17 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,