Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Goražde domaćin turnira rukometnih veterana i veteranki iz četiri države

Preuzmite sliku

Danas je počeo trodnevni turnir u Goraždu, koji je okupio 12 ekipa iz četiri države s prostora bivše Jugoslavije.

Udruženje “Rukometni veterani Radnički-Goražde” je organizator turnira. Ističu da su ponosni na činjenicu da su uspjeli okupiti rukometne legende, među kojima su i “Zlatni dječaci sa Drine”.

Finalna utakmica ženskih veteranskih rukometnih ekipa je večeras u 20, a muških u 20.30 sati.

“Uspjeli smo okupiti oko 100 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH i drago nam je da nastavljamo ovu tradiciju kroz druženje vrhunskih rukometaša i rukometašica iz nekadašnjih jugoslovenskih republika, koji se već godinama susreću na turnirima”, kazao je član rukometnih veterana Radnički-Goražde Admir Sijerčić

Ističe da je posebno atraktivan događaj splavarenje i rafting Drinom koji su planirani za sutra.

“Ovo je prilika da BPK i Goražde kao grad rukometa i prirodnih ljepota predstavimo na najbolji način”, rekao je Sijerčić.

Na turniru u muškoj konkurenciji učestvuju ekipe RV Radnički Goražde, RK Jugović (Srbija), VRK Sloboda  Tuzla, MVRK Kairos Trogir (Hrvatska), Rudar Pljevlja (Crna Gora) i RK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje.

U ženskoj konkurenciji nastupaju veteranke Ravangrad Sombor (Srbija), ŽRK Jedinstvo Tuzla, ŽVRK Veteranka Trogir (Hrvatska), SU Rukometne NS veteranke Novi Sad (Srbija), ŽRK Stara škola Subotica (Srbija) i ŽRK Goražde. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje