Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gierlinger: BiH je naš najveći protivnik u borbi za drugo mjesto

Preuzmite sliku

Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Austrije sutra će u Sarajevu igrati drugi meč kvalifikacija za nastup na evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine. 

Oba tima su u prvom kolu upisala poraze. BiH je poražena u gostima od favorita grupe Španije, dok je Autrija iznenađujuće izgubila od selekcije Finske.

Pomoćni trener austrijske reprezentacije Erwin Gierlinger rekao je da je razlika u susretima prvog kola što je BiH mogla očekivati da će izgubiti od favorizovane Španije, dok poraz od Finske Austrijanci nisu očekivali, javlja Fena.

“Bili smo razočarani nakon tog poraza, Fince smo prije tog meča dobili nekoliko puta. Sada nas očekuje utakmica protiv mnogo jače selekcije Bosne i Hercegovine. Očekujemo veoma tešku utakmicu, pogotovo jer se igra u Sarajevu. Dobro smo se pripremili, ali morat ćemo igrati naš najbolji rukomet ako želimo imati šansu da ostvarimo pobjedu”, rekao je Gierlinger.

Naglašava da je Španija od početka kvalifikacija izraziti favorit za osvajanje prvog mjesta, te da očekuje da će se za drugo mjesto koje vodi u baraž boriti Austrija i BiH, iako Finska nikada nije bila lagan protivnik.

“U proteklim godinama smo nekoliko puta igrali protiv Finske i nikada nismo izgubili, iako su uvijek bili težak protivnik. Mislim da će se ipak Austrija i BiH boriti za drugo mjesto, a Španija ne bi trebala imati problema da izbori direktan plasman na takmičenje”, zaključio je Austrijanac.

Utakmica između rukometnih reprezentacija BiH i Austrije će biti odigrana sutra od 20 sati u sarajevskoj Skenderiji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,