Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi slomili otpor naših rukometaša: Treći poraz na Euru, BiH se oprostila od daljeg takmičenja

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometaši Bosne i Hercegovine poraženi su večeras u Trondheimu od Francuske 31:23 u posljednjoj utakmici prve grupne faze Evropskog prvenstva u rukometu, te su tako sa tri poraza okončali debitantski nastup na Evropskom prvenstvu.

Iako smo u ovaj meč ušli oslabljeni neigranjem povrijeđenih Josipa Perića i Vladimira Vranješa, na terenu smo odlično stajali. Imali smo većim dijelom kontrolu rezultata, a nakon početnog vodstva od 1:0 i 2:1 (dva gola Prcea), prvi put smo ozbiljnije vodili u 6. minuti, kada je Prce svojim trećim golom donio prednost od tri gola našem timu (4:1).

Francuzi se kasnije vraćaju rezultatski te do kraja prvog poluvremena uprkos sjajnoj igri naših Zmajeva, rezultatski na odmor odlaze sa jednim golom prednosti (13:14).

Početak drugog poluvremea donosi seriju golova za Francuze, te oni dolaze do vodstva od 18:14.

U narednih 10-ak minuta BiH je imala šanse za jedan gol zaostatka, ali smo te dvije šanse propustili, a Francuska je to znala kazniti, te je ne isteku 46. minute povela sa 24:19. U tom trenutku bila je to najveća prednost, koju je jedna selekcija imala na meču, ali nažalost to nije bila BiH.

Do kraja meča ‘bijeli’ su povećali vodstvo na +7, što je unijelo nervozu u tabor naših momaka, koji su na sve načine pokušavali smanjiti tu rezultatsku prednost, da bi konačni rezultat na kraju meča bio visokih 31:23.

Za kraj, važno je istaći da su obje ekipe ostale bez prolaza u narednu rundu takmičenja, ali i da je rukometni svijet više očekivao od Trikolora koji su razočarali nastupom na Euru.

Našim momcima čestitamo na historijskom uspjehu samim učešćem na Euru, te se nadamo da će ih u narednim godinama biti još mnogo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje