Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

EURO 2018 u rukometu: Lino Červar novčano kažnjen

Preuzmite sliku

Lino Červar, selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, kažnjen je sa 3.000 eura uslovno zbog povlačenja igrača Bjelorusije u utakmici prvog kola druge faze Evropskog prvenstva u rukometu.

U odluci Disciplinske komisije naglašava se da će Červar po okončanju EURO 2018, ukoliko ne ponovi sličan prekršaj, morati platiti 1.000 eura, prenosi Anadolija.

U 60. minuti utakmice prvog kola grupe “I“ Hrvatska – Bjelorusija dok je protivnik bio u napadu Červar je ostvario kontakt sa jednim od igrača, što je i priznao.

“Disciplinska komisija EHF-a pažljivo je ispitala i procijenila izvještaj delegata, izjavu Rukometnog saveza Hrvatske, kao i video snimak incidenta. Primijećeno je da je trener, dok je stajao uz aut liniju ostvario lagani kontakt sa protivničkim igračem. Disciplinska komisija naglašava da trener njegovog kalibra i iskustva treba da bude svjestan da ne treba da se ostvaruje bilo kakav kontakt tijelom, bilo da se radi o malom intenzitetu, namjernom ili ne. Stoga je zaključeno da je njegovo ponašanje bilo nesportsko i mimo pravila igre“, kaže se u obrazloženju odluke.

Hrvatska je utakmicu protiv Bjelorusije riješila u svoju korist sa tijesnih 25:23 i tako ostala u borbi za plasman u polufinale. “Kauboji“ će večeras u zagrebačkoj “Areni“ igrati utakmicu drugog kola grupe “I“ protiv Norveške sa početkom u 20.30 sati. Prethodno će susret prvog kola od 18.15 sati odigrati Švedska i Francuska.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,