Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Elvis Brkić završio bogatu rukometnu karijeru

Preuzmite sliku

Elvis Brkić (38) završio je bogatu rukometnu karijeru, a svoje povlačenje iz ovog sporta najavio je još tokom ove premijerligaške sezone nastupajući za RK Konjuh Živinice.

Brkić se rukometom počeo baviti u rodnim Banovićima 1994. godine, a u karijeri je igrao za Krivaju iz Zavidovića i gdje se izgrađuje u poznato ime bh. rukometa, a zavidnim igrama dobija poziv i u reprezentaciju BiH.

Nakon nekoliko sezona u Zavidovićima, Elvis Brkić potpisuje za njemački TSG Hatten Sandkrug, nakon čega odlazi u slovenačku Krku gdje je napravio dobar transfer.

Poslije toga, Brkić je potpisao za Ankaraspor u Turskoj, a zatim se vraća u rodnu BiH gdje je uspješno igrao za zenički Čelik. Karijeru je, kako smo i napisali, završio u RK Konjuh.

Što se tiče uspjeha, Elvis Brkić više puta je bio učesnik Final Foura Lige za prvaka BIH i Final Foura Kupa BiH, zatim učesnik finala Kupa BiH, a onda i EHF Challenge Kupa.

Redakcija portala Tuzlanski.ba ovim povodom želi uputiti Elvisu Brkiću iskrenu zahvalnost za njegov doprinos bh. rukometu i poželjeti mu uspješan privatni i porodični život. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje