Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Marković za Tuzlanski.ba: “Ako se ponovi atmosfera protiv Danske, ne sumnjam u pobjedu”

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija na čelu sa selektorom Draganom Markovićem, osmi put će pokušati da se domogne smotre najboljih rukometnih reprezentacija, u okviru kvalifikacija za SP 2017. godine u Francuskoj.

Kako je već poznato, Dragan Marković ostat će na klupi naše najbolje rukometne selekcije najkasnije do januara 2016. godine. Ukoliko bi Marković uspješno vodio reprezentaciju u kvalifikacijskom ciklusu, onda bi vjerovatno bio i jedan od glavnih kandidata da i u narednoj godini vodi naše najbolje rukometaše.

  • rukomet-reprezentacija-okupljanje-lukavac-2015 (9)
  • Selektor nacionalnog rukometnog tima Bosne i Hercegovine Dragan Marković navodi da okosnicu Slovaka čine igrači Tatran Prešova uz, koji igraju i SEHA ligu i sigurno da nisu ekipa za potcijeniti.

    Slovačka je izuzetno težak i kvalitetan protivnik, ali s druge strane bez imalo straha ulazimo u utakmicu. Mi smo se davno izdigli iznad evropskog prosjeka. Potrebna nam je maksimalna koncentracija na utakmici, ne smije nas ništa poremetiti. Samo da ne bude nikakvih zdravstvenih problema sa svim igračima koji su pozvani, i pozitivan rezultat neće izostati. Ako bude ona atmosfera što je Mejdan zadnji put napravio, ne sumnjam u naš dobar rezultat. Ja mislim da smo tek sutra navečer kompletni. Pa od sutra idemo punim gasom se posvetiti treninzima. Mi smo postali brend u državi, neki to pokušavaju da razvale na sve moguće načine. Ali narod je nas zavolio, tako da ne sumnjam u tuzlansku publiku, a mi ćemo kao i do sada izginuti za svaku loptu.” kaže Marković(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje