Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Desetkovani rukometaši BiH pružili sjajajn otpor, na kraju poraženi od Njemačke

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2022. godine gostovala kod reprezentacije Njemačke u Düsseldorfu, a pobjedu je ostvario domaćin rezultatom 25:21.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine desetkovana otkazima standardnih igrača zbog pandemije koronavirusa u Njemačku je otputovala sa svega 10 igrača i jednim golmanom, a izabranici Bilala Šumana ostavili srce na terenu i uspjeli su pružiti sjajan otpor Nijemcima. Domaćin je nakon 30 minuta igre gubio 13:9, ali je u nastavku susreta uspio doći do trijumfa rezultatom 25:21.

Odlično je naša selekcija otvorila utakmicu s Njemačkom, a nakon 15 minuta igre imali smo prednost rezultatom 6:2. Uspjeli su naši najbolji rukometaši zadržati prednost od četiri gola do kraja prvog poluvremena, a rezultat je nakon 30 minuta igre bio 13:9 za naš selekciju. Sjajno su igrali naši rukometaši, a posebno se izdvaja Nikola Prce koji je u prvom poluvremenu postigao šest pogodaka.

Početkom drugog poluvremena povrijedio se organizator igre naše reprezentacije Ivan Karačić, a Nijemci su uspjeli napraviti seriju 5:1 i nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je bio 14:14. Uspjela je potom Njemačka doći do vodstva, ali je serijom 2:0 reprezentacija BiH vratila prednost 20 minuta prije kraja utakmice (16:15).

Napravili su potom Nijemci seriju 5:0 i nešto više od deset minuta prije kraja došli su do vodstva rezultatom 20:16. Zadržala je Njemačka prednost do kraja i upisala je trijumf rezultatom 25:21.

Naša selekcija će 8. novembra u Bugojnu u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati reprezentaciju Austrije. Austrija je u prvom kolu savladala Estoniju rezultatom 31:28. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje