Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Davor Kadić više nije trener RK Sloboda

Preuzmite sliku

Davor Kadić je trenersku klupu preuzeo nakon sjajne igračke karijere u januaru proške godine. Za kratak period njegova ekipa osvojila je dva trofeja Kupa BiH

Proteklu sezonu rukometaši Slobode okončali su na četvrtoj poziciji na tabeli. U evropskim susretima i u narednoj sezoni ekipu neće predvoditi trener Kadić koji je kao glavni razlog odlaska naveo “stvari koje nemaju veze sa sportom”.

“Na zahtjev, sad već bivšeg šefa stručnog štaba Davora Kadića, saradnja između njega i RK Sloboda neće biti nastavljena za sezonu 2021/2022. Ovim putem mu se zahvaljujemo na svemu učinjenom za Klub, te mu želimo mnogo sreće u budućem radu.” navodi se u zvaničnom saopštenju RK Sloboda.

Kontaktirali smo Davora Kadića koji nam je karatko u izjavi kazao da je razlog njegove odluke neslaganje sa određenom politikom koju klub vodi posljednjih mjeseci.

‘Pojedine stvari nemaju veze sa sportom i ja ne želim biti dio takve priče. Određene stvari tu već duže vreijeme nisu štimale. Nisu bile baš sportske, barem ne u domenu sporta kojim sam se bavio. Da sam odlučio da zažmirim preko svega, to stvarno više ne bih bio ja. Tako da sam prvenstveno odlučio da produžim ugovor sam sa sobom’ – kazao je Kadić i dodaje da mu je drago što je bio dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh rukometa i sporta u Tuzli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje