Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Damir Doborac u suzama: Izdignute glave nastavljamo dalje, bez obzira što drugi ne žele tako

Preuzmite sliku

Rukometaši Gračanice nisu uspjeli da se plasiraju u finale play-offa prvenstva BiH, iako su sinoć u prepunoj dvorani na svom parketu pobijedili banjalučki Borac 21:19. Međutim, pobjeda Borca od četiri gola razlike u prvom susretu je bila dovoljna da ovaj tim uđe u finale.

Najbolji strijelci na utakmici bili su Hamidović (Gračanica) i Đurđević (Borac) sa po 7 golova, a posebno su se istakli golmani oba tima koji su zajedno skupili 40 odbrana.

– Čestitam Borcu na prolazu i iskreno želim da osvoje titulu prvaka BiH. Nažalost, sistem takmičenja je takav da u play-offu ispadaju ekipe koje su u kontinuitetu bile u samom vrhu. Nismo se snašli u tome, sezona je bila preduga, jer i ovi momci su “od krvi i mesa” i zaista je bilo teško izdržati u ovom ritmu – rekao je nakon susreta trener RK Gračanica, Damir Doborac, te je nastavio:

– Moram se zahvaliti svojim igračima, oni su dali sve od sebe. Ovo je moja prva trenerska godina, a mi ćemo izdignute glave nastaviti dalje, bez obzira što drugi ne žele tako – dodao je u suzama proslavljeni bh. rukometaš.

Iz RK Borac su bili izuzetno korektni nakon meča, naglasivši kako je utakmica bila izuzetno fer te da im je drago što je RK Gračanica izborila polufinale play-offa tek nakon što su ušli iz Prve lige FBiH – grupa Sjever. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,