Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometna reprezentacija BiH do pobjede u Cazinu: BiH – Litvanija 26:23

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Cazinu u okviru kvalifikacija za Euro 2016. u Poljskoj u tjesnoj borbi savladala ekipu Litvanije rezultatom 26:23.

Reprezentacija BiH u meč je ušla veoma motivirana da pobjedi. Prvo poluvrijeme počela je sjajnim napadima i pogocima u mrežu Litvanaca. Međutim ni Litvanija nije ostajala dužna tako da je svaki primljeni gol pratila napadom i pogotkom u mrežu bh. reprezentacije. Na kraju prvog poluvremena reprezentacija BiH napravila je nešto vidniji razliku te je na pauzu otišla s rezultatom 13:10.

Drugo poluvrijeme Litvanija je napravila jači pritisak na gol domaćina. Utakmica je ponovo tekla bez većih gol razlika. Kraj utakmice bio je dramatičan za obje ekipe. Litvanija je dolazila u prednost po jedan gol razlike. Ipak na kraju teške borbe BiH je povela s tri gola razlike tako da je utakmica okončana pobjedom domaće ekipe rezultatom 26:23.

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u nedjelju, 3. maja očekuje još jedan susret protiv Litvanije u gostima. BiH se večerašnjom pobjedom uspjela popeti na drugo mjesto u drugoj kvalifikacionoj grupi za Euro 2016. u Poljskoj. Presudna utakmica bh. reprezentaciju očekuje 11. juna u zeničkoj Areni protiv ekipe Bjelorusije.

Dvanaesto evropsko prvenstvo u rukometu održat će se u periodu 17-31. januara 2016. godine u Poljskoj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,