Bulić: U toku pregovori sa dva reprezentativca BiH
Foto: Tuzlanski.ba

U rukometnom premijerligašu Slobodi iz Tuzle treninzi uveliko traju mada je zvanični početak priprema najavljen tek za august.

Direktor kluba Mirza Bulić kako da, u stvari, trenira druga ekipa čiji će najbolji igrači ove sezone popuniti seniorski sastav.

- Uprava je u punom angažmanu i nastojimo što uspješnije realizirati koncept četverogodišnjeg programa rada. U tom smislu, želimo u narednoj sezoni zadržati četiri - pet iskusnih rukometaša, dok će ostatak rostera popuniti daroviti igrači iz naše Škole rukometa, koja je među najboljima u državi - kaže Bulić u razgovoru za Fenu.

Uprava je uspjela zadržati Emira Suhonjića, a angažovali su reprezentativca Alena Ovčinu, koji se iz novosadske Vojvodine vratio u matični klub. Također, iz živiničkog Konjuha vratio se Amar Husejinović, dok je dogovoren ostanak i Haruna Djane.

Bulić kaže da se uprava zahvalila na daljoj saradnji iskusnim Semiru Memiću, Rashitu Kayumovu, Marku Pediću i Sidiku Omeroviću, dok je Jovan Talevski dobio "vizu" za ostanak ukoliko ne pronađe inozemni angažman.

- Iako oko završnice prvenstva još nije donesena konačna odluka, pa se ne zna kada i u kakvom će „formatu“ startati Premijer liga BiH, mi se već pripremamo za narednu sezonu. Satima dnevno razgovaramo s igračima koje želimo dovesti da bismo uokvirili novu ekipu, ali ova neizvjesnost otežava pregovore. Ipak, očekujem da ćemo uskoro angažovati još nekoliko iskusnih igrača i zatvoriti roster za naredno prevenstvo – zaključio je Bulić.

Prema informacijama iz izvora bliskih klupskoj upravi, pred potpisom za Slobodu su dva reprezentativca BiH, ali se njihova imena taje dok se ne okončaju pregovori. (Fena)