Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bulić: U toku pregovori sa dva reprezentativca BiH

Preuzmite sliku

U rukometnom premijerligašu Slobodi iz Tuzle treninzi uveliko traju mada je zvanični početak priprema najavljen tek za august.

Direktor kluba Mirza Bulić kako da, u stvari, trenira druga ekipa čiji će najbolji igrači ove sezone popuniti seniorski sastav.

– Uprava je u punom angažmanu i nastojimo što uspješnije realizirati koncept četverogodišnjeg programa rada. U tom smislu, želimo u narednoj sezoni zadržati četiri – pet iskusnih rukometaša, dok će ostatak rostera popuniti daroviti igrači iz naše Škole rukometa, koja je među najboljima u državi – kaže Bulić u razgovoru za Fenu.

Uprava je uspjela zadržati Emira Suhonjića, a angažovali su reprezentativca Alena Ovčinu, koji se iz novosadske Vojvodine vratio u matični klub. Također, iz živiničkog Konjuha vratio se Amar Husejinović, dok je dogovoren ostanak i Haruna Djane.

Bulić kaže da se uprava zahvalila na daljoj saradnji iskusnim Semiru Memiću, Rashitu Kayumovu, Marku Pediću i Sidiku Omeroviću, dok je Jovan Talevski dobio “vizu” za ostanak ukoliko ne pronađe inozemni angažman.

– Iako oko završnice prvenstva još nije donesena konačna odluka, pa se ne zna kada i u kakvom će „formatu“ startati Premijer liga BiH, mi se već pripremamo za narednu sezonu. Satima dnevno razgovaramo s igračima koje želimo dovesti da bismo uokvirili novu ekipu, ali ova neizvjesnost otežava pregovore. Ipak, očekujem da ćemo uskoro angažovati još nekoliko iskusnih igrača i zatvoriti roster za naredno prevenstvo – zaključio je Bulić.

Prema informacijama iz izvora bliskih klupskoj upravi, pred potpisom za Slobodu su dva reprezentativca BiH, ali se njihova imena taje dok se ne okončaju pregovori. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,