Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bulić: Ne zanosimo se pobjedama, Vogošća je dobar test

Preuzmite sliku

Serijom utakmica s kvalitetnim protivnicima rukometaši tuzlanske Slobode nastoje se što bolje pripremiti za nastavak prvenstva u grupi Sjever Prve federalne lige.

Nakon pobjeda protiv Spačve iz Vinkovaca (36:27), te u Banjoj Luci protiv Borac m:tela (30:27), sutra će u trećoj kontrolnoj utakmici dočekati jaku ekipu Vogošća Poljine Hills.

– Ne zanosimo se pobjedama u pripremnom razdoblju, jer se još uigravamo. Međutim, dvije pobjede daju nam nadu da ćemo u prvenstvo ući u top formi. Moram reći i to da malo ko od nekadašnjih igrača našeg kluba pamti kada smo uopće pobijedili Banjalučane, pogotovo na njihovom terenu – kaže u razgovoru za Fenu trener Slobode Mirza Bulić.

  • Cijele pripreme Tuzlaci baziraju na uigravaju za najvažniju utakmicu sezone, protiv Krivaje u Zavidovićima, koja je na rasporedu početkom marta. Pobjednik u toj utakmici najbliži je naslovu prvaka i ulasku u Premijer ligu BiH.

    – Nadam se samo da se niko od igrača do te utakmice neće povrijediti. Naš sutrašnji protivnik Vogošća Poljine Hills dobar je test uoči nastavka sezone. Šansu će opet dobiti svi igrači i, kao i na prve dvije utakmice, rezultat je u drugom planu – zaključio je Bulić.

    Utakmica Sloboda – Vogošća Poljine Hills igra se sutra u maloj dvorani Mejdana od 18 sati. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,