Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bulić: Borac je favorit, ali ne idemo bez ambicija

Preuzmite sliku

Rukometaši tuzlanske Slobode u povratničkoj sezoni u Premijer ligi BiH startaju protiv banjalučkog Borca m:tela.

Trener Tuzlaka Mirza Bulić smatra da su Banjalučani prvi favorit prvenstva, ali da u dvoranu Borak neće ući bez ambicija.

– Na startu smo dobili najtežeg protivnika, ali ne plašimo se. Naporno smo radili mjesec i po, odigrali smo devet utakmica i u dobrom raspoloženju putujemo na utakmicu. Želimo odigrati najbolje što možemo, nemamo šta izgubiti, a možemo dosta dobiti. U „generalci“ protiv Sloge u Doboju vidjeli smo da se sa svakim protivnikom možemo nositi – kaže Bulić za Fenu.

Borcu m:telu suprostavit će se kompletan sastav Slobode. Malu pauzu imali su prvi strijelac Davor Kadić i pivot Darko Ilić, ali su ozdravili i bit će „udarna snaga“ tuzlanske ekipe.

Zanimljivo je da će Sloboda u narednoj sezoni imati i ekipu u Prvoj federalnoj ligi, koju sačinjavaju trenutno najperspektivniji igrači kluba, mnogi iz Škole rukometa Sloboda..

Utakmica Borac m:tel – Sloboda igra se u dvorani Borik u Banjoj Luci, sutra od 18.00 sati, dok druga ekipa u 1. kolu igra protv Sane 7 u Sanskom Mostu (19.00 sati).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,