Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bjelorusija u Tuzlu stigla u najjačem sastavu: Iz tabora Zmajeva vjeruju u trijumf

Preuzmite sliku

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman izjavio je uoči sutrašnje kvalifikacione utakmice s Bjelorusijom da će susret biti težak, jer ovaj tim dolazi u jačem sastavu nego što je bio u Minsku.

– Znamo šta nam pobjeda donosi. Motivirani smo da, zajedno s publikom, ostvarimo i ovdje proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo – rekao je Šuman danas na konferenciji za novinare u Tuzli.

Istakao je da u bh. reprezentaciji vlada sjajna atmosfera i da je optimist unatoč snazi bjeloruske selekcije o kojoj je govorio u superalativima.

– Radi se o fizički veoma jakoj selekciji koja igra veoma brzo, imaju dobru tranziciju i jako su neugodni. Nemamo u sastavu Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiu, uskočili su Puljizević i Hadžiomerović. Još nisam odredio sastav, to ćemo uraditi na tehničkom sastanku, ali vjerujem da imamo igrače koji su spremni da iznesu terer važnog susreta i ostvare historijski odlazak na Evropsko prvenstvo – kazao je Šuman.

Kapiten Mirsad Terzić suglasan je sa bh. selektorom, dodavši da je svima jasno koliko je važna utakmica s Bjelorusijom.

– Dobro je što smo u Tuzli, u nedostatku nekoliko igrača, sedam dana proveli zajedno na pripremama. Bjelorusija je jača nego što je bila u ranijim utakmicama, što znači da i oni imaju ambicije kao i mi. Kao i prva utakmica, i sutrašnja će biti neizvjesna i treba do kraja istrajati na onome što želimo, a to je pobjeda – rekao je Terzić.

– Reprezentacije BiH i Bjelorusije su po mnogo čemu slične, tako da će detalji odlučivati o pobjedniku – smatra rukometni veteran Nikola Prce.

– Bjelorusi su kvalitetna selekcija i mogu dobiti bilo koga i na strani i kada igraju kod kuće. Mislim da je sve u našim rukama i uz podršku pune dvorane imamo priliku i mislim da je nećemo prokockati. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti plasman na Evropsko prvenstvo – zaključio je Prce.

Iako je najavljeno da će konferenciji za novinare prisustvovati i selektor Bjelorusije, Yuri Shevtsov, on se danas nije pojavio, jer je njegova reprezentacija u isto vrijeme imala prvi trening u Tuzli.

Utakmica 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, u grupi 5, BiH – Bjelorusija igra se u Velikoj dvorani Mejdana, s početkom u 20.00 sati.

U drugom susretu naše grupe u gradu Vantaa igraju FinskaČeška. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje