Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bivši rukometaš Slobode Jasmin Jahić donirao sportsku opremu polaznicima škole rukometa

Popularno

Mala škola rukometa “Sloboda” Tuzla već nepune dvije godine je u pogonu. Cilj je prije svega da se okupi što veći broj djece i omladine koja će kroz trenažni proces i takmičenja biti usmjerena ka pravim vrijednostima našega društva.

Želimo da nametnemo zdrav sportski život u kome se razvija prijateljstvo i poštovanje protivnika te sportski moral” kazao je trener Male škole rukometa “Sloboda” Bakir Buljugija.

 • 09jasmin
 • Nekadašnji igrač RK Sloboda Tuzla i reprezentativac BiH Jasmin Jahić još jednom je pokazao da nikada neće zaboraviti svoju Tuzlu kao i klub u kojem je napravio prve rukometne korake.

  Za našu školu rukometa naš prijatelj Jaha donirao je sportsku opremu i rekvizite u vidu 15 lopti, kompletu markira, ljepilo za rukomet i tejpove za bandažu. Iako naš Jasko nije htio da se ovo medijski prezentira mi smatramo da je njegova gesta vrijedna pažnje. Ova donacija nama puno znači i to nam predstavlja veliku podršku i motivaciju za daljni rad.” – kaže Bakir Buljugija.

  Nekadašnji reprezentativac BiH Jasmin Jahić trenutno živi sa porodicom u Švedskoj. Ovo nije prvi put da Jahić pomaže klub u kojem je počeo da trenira.

  Upravni odbor i čelnici RK „Sloboda“ Tuzla iskazali su veliku zahvalnost i zadovoljstvo doniranom opremom, ali i odnosom bivših igrača prema klubu te kažu da su jedan od rijetkih rukometnih klubova u BiH koji ima podršku svojih bivših igrača kroz konkretne projekte i stvarne potrebe RK „Sloboda“ Tuzla.

  Koristim priliku da pozovem  roditelje da svoje mališane dovedu na jedan od naših treninga i tako se uvjere u ozbiljan i savjestan rad sa najmlađim rukometašima a sve u cilju vraćanja rukometa na staze stare slave u gradu soli” – kazao je trener Male škole rukometa za Tuzlanski.ba Bakir Buljugija.

  Iz poznate tuzlanske škole rukometa izašli su mnogi vrhunski igrači koji su nastupali za seniorsku ekipu Slobode i druge klubove kako u BiH tako i inostrantsvu. Neki od njih su nosili i dres reprezentacije BiH a danas raznim aktivnostima pomažu afirmaciju rukometa u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje