Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bilal Šuman za Tuzlanski.ba: U Mejdanu se osjećamo sigurno i sve je u našim rukama (FOTO)

Preuzmite sliku

U veoma dobroj, pozitivnoj atmosferi i sa osmijehom na licima, rukometaši BiH su odradili večeras trening u Maloj dvorani Mejdan, u sklopu priprema za najvažniju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije.

Prema riječima selektora naše reprezentacije, Bilala Šumana, sve teče prema planu.

– U ponedjeljak navečer očekujemo da nam se priključe igrači iz Bundeslige. Njemačko prvenstvo se završava tek u nedjelju navečer. Uglavnom, radimo dva puta dnevno i imamo sve uslove za dobre pripreme – rekao je Bilal Šuman za Tuzlanski.ba.

Selektor podsjeća kako su povrijeđeni Vladimir Vranješ, Marko Tarabochia, Tomislav Nuić i Marin Vegar te da nisu na okupljanju sa svojim kolegama. U reprezentaciju se nakon duže povrede vratio Alen Ovčina, a tu su još dva nova igrača Saša Puljizović i Gafar Hadžiomerović.

Što se tiče utakmice sa Bjelorusijom, Šuman ističe kako je njegov stručni štab skupio dovoljno materijala te je analizirao protivnika.

– Objavili su širi spisak od 28 igrača i još ne znamo u kojem će sastavu doći u Tuzlu. Ipak, sve je u našim rukama. Optimizma, motivacije i rada ne nedostaje i imamo veliku podršku od sviju u Mejdanu. Ovdje se osjećamo sigurno i to će biti motiv više da pred našom publikom proslavimo odlazak na Evropsko prvenstvo – dodao je Šuman.

Podsjećamo, BiH i Bjelorusija svoj susret 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraju u srijedu, 12. juna 2019. godine u 20.00 sati u Velikoj dvorani Mejdan.

Našoj selekciji za prolaz na ovo veliko takmičenje potreban je najmanje bod, a u nekim kalkulacijama na Evropsko prvenstvo naši momci mogu proći i ukoliko izgube. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,