Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bilal Šuman: Odluka EHF-a je preuranjena, trebalo je sačekati još

Preuzmite sliku

Krovna kuća rukometa EHF donijela je odluku da se kvalifikacije i baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2021 neće igrati zbog pandemije korona virusa, pa je tako naša reprezentacije ostala bez mogućnosti da izbori plasman na SP u Egiptu.

Selektor našeg nacionalnog tima Bilal Šuman smatra da je ova odluka previše preuranjena te da je trebalo malo sačekati.

“Naravno da mi je krivo i da je ova odluka teško pala svima. Ova odluka je prema nama previše preuranjena, trebalo je sačekati malo. Nadao sam se da će se kvalifikacije za baraž pomjeriti za august. Ova odluka mi je bila nevjerovatna. Bez borbe smo uskraćeni za Svjetsko prvenstvo. Ne kažem da bismo pobijedili Mađarsku, no trebali smo imati šansu koju smo zaslužili. To što nećemo igrati baraž za Svjetsko prvenstvo, već u oktobru počinju kvalifikacije za Euro, kada se bude žrijeb pravio za Euro, imaće i taj negativan značaj jer ćemo biti u lošoj poziciji budući da nismo ostvarili plasman na SP. Odluka EHF-a je preuranjena, trebalo je sačekati još”, kazao je naš selektor za BHT i dodao:

“Još nisam razgovarao sa čelnicima našeg Saveza. Nismo samo mi oštećeni, već su i Makedonija, Srbija, kao i Crna Gora također uskraćeni. Ova odluka je konačna i sumnjam da ćemo dobiti šansu. Strašno mi je žao, vidim i momcima da je teško palo. Trebali smo imati okupljanja u aprilu, pa na ljeto, no od toga nema ništa. Nadam se da ćemo se okupiti u oktobru kada su planirane kvalifikacije za Euro.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,