Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bilal Šuman: Novi sistem kvalifikacija za Euro daje nam prednost, želimo osvojiti što više bodova

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno boravi u Tuzli gdje se priprema za predstojeće dvije utakmice u okviru kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Svi izabranici Bilala Šumana večeras će stići u Tuzlu, gdje će u 18 sati odraditi trening. Za sutra je najavljen njihov odlazak u Minsk, a u četvrtak je na rasporedu prva utakmcica protiv reperzentacije Bjelorusije.

“Pred našom ekipom su dvije izuzetno teške utakmice. Što se tiče naših reprezentativaca, Vranješ ima suspenziju od dvije utakmice, Mandić je povrijedio zglob, a Terzić ima manju povredu. Cilj nam je da u ove dvije utakmice skupimo što više bodova. Znamo da je ovaj novi sistem takmičenja velika šansa za sve nas da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Možda nisu selekcije atraktivne, ali to su jako dobre reprezentacije koje igraju jako dobar rukomet. Protiv Bjelorusije imaćemo jako težak posao posebno, jer oni su jedna jako visoka i čvrsta reprezentacija, sa mnogo šutera u ekipi. Češka Republika je pokazala da je jedna sjajna reprezentacija, sa mnogo dobrih individualaca i sigurno je da i oni imaju svoju računicu za plasman na Europsko prvenstvo”, izjavio je Šuman.

Kapiten reprezentacije Nikola Prce vjeruje u našu ekipu.

“Očekuju nas dvije reprezentacije koje su možda malo bolje od nas. Teško će sigurno biti, a kada je riječ o Bjelorusiji, mislim da smo u zadnje dvije utakmice igrali neriješeno. Mislim da se radi o ekipi koja nije mnogo bolja od nas, ali možda će im na ruku ići domaći teren i tu im dajemo ulogu favorita. Kada je riječ o drugoj utakmici, Česi su pokazali da su dobra ekipa, napravili su nekoliko dobrih rezultata. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca”, rekao je Prce.

Naši reprezentativci već sutra ujutro putuju za Bjelorusiju, a u subotu u Mejdanu dočekuju reprezentaciju Češke Republike. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje