Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH reprezentacija zbog koronavirusa ostala bez četiri reprezentativca za naredne utakmice

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine suočila se sa velikim problemima pred okupljanje i start kvalifikacija za EURO u Mađarskoj i Slovačkoj.

Bilal Šuman, selektor Zmajeva, koji je dobio podršku Upravnog odbora RSBiH da ostane na klupi našeg državnog tima, potvrdio je za Dnevni list da je nekoliko reprezentativaca pozitivno na COVID-19.

“Imamo mnogo problema, puno pozitivnih na koronavirus. Dejan Malinović, Mirsad Terzić, Dino Hamidović i Marko Tarabochia su pozitivni i neće doći na okupljanje. Srećom, oni su dobro i nemaju teže simptome bolesti”, kazao je Šuman.

Marin Vegar i Ibrahim Haseljić su povrijeđeni tako da ni oni neće biti na raspolaganju. Bh. reprezentativci dolaze u Sarajevo iz velikog broja zemalja, sa različitim restrikcijama i pravilima, pa je veliki problem kako okupiti ostale.

“Pokušavamo riješiti kako da dođu Marko Panić i Vladimir Vranješ iz Bjelorusije te Ivan Karačić i Gafar Hadžiomerović iz Izraela. Situacija nije nimalo laka, a mijenja se praktički iz sata u sat”, govori Šuman.

BiH će 5. novembra gostovati Njemačkoj u susretu prvog kola, dok će nekoliko dana kasnije ugostiti Austriju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,