Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. rukometaši optimistični pred utakmicu u Tuzli: Razmišljamo samo o pobjedi

Preuzmite sliku

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH, optimističan je pred sutrašnju kvalifikacionu utakmicu sa Švicarskom u Tuzli, javlja Anadolija.

Rukometna reprezentacija BiH ostvarila je veliku pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj.

Izabranici Bilala Šumana slavili su u gostima kod Švicarske rezultatom 24:21 (12:12) i stekli realne šanse da se plasiraju u baraž.

On smatra da je odbrana na utakmici u Švicarskoj odradila fantastičan posao praćena golmanom.

“To je razlog zašto smo pobijedili u Švicarskoj. Međutim, sutra nam slijedi mnogo teža utakmica. Mislim da će opet s bazom koja mora da postoji u našoj odbrani, ta agresivnost, želja, volja, htijenje, izaći na vidjelo i siguran sam da će nam dati taj rezultat”, pojasnio je Šuman.

Poručio je “da su došlo do izvora i da treba da se napiju vode”.

“Sutra nas očekuje veoma teška utakmica. Mislim da su Švicarci osjetili nas i mi smo njih. Mislim da će probati i s nekim drugim formacijama. Znamo šta nam je činiti, znamo kako ćemo igrati i mislim da imamo sve uslove da napravimo pravi posao, odnosno da završimo ovaj posao koji smo počeli u ovim kvalifikacijama”, istakao je Šuman.

Mišljenja je da imaju dovoljno snage i pameti da mogu da odrade sve zadatke koji su pred njima.

“Želja, volja i htijenje uz nacionalni naboj, individualni izraz. Mislim da su u ovoj utakmici pokazali kako to treba da izgleda, naravno da želimo da zadržimo sve ove pozitivne stvari koje su se desile prije dva dana”, dodao je Šuman.

Prvom utakmicom zadovoljan je i Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezentacije BiH.

“Moje mišljenje o ekipi Švicarske nije se promijenilo ni poslije te pobjede, jer smatram da su jako opasni i nezgodni. Ali sada znamo i da su jako bezobrazni, arogantni što nam treba biti na umu na utakmici u Tuzli. Razmišljamo samo o bodovima i oni nas zanimaju”, istakao je Terzić.

Pozvao je sve na oprez i poručio da se ne smiju opustiti, jer nemaju prostora za to.

I Marin Vegar smatra da su odradili dobar posao u Švicarskoj.

“Doveli smo se u situaciju da na zadnjoj utakmici u Mejdanu odlučujemo sami za sebe. Mislim da tu šansu ne smijemo ispustiti”, poručio je Vegar.

Golman Benjamin Burić izrazio je sreću zbog pobjede u Švicarskoj.

“Mislim da smo odradili dobar posao i iskreno mislim da ćemo imati malo težu u Mejdanu, da se pokažemo pred punom dvoranom. Mislim da će i za nas malo biti pritisak, ali smo u Švicarskoj pokazali karakter i kako se igra”, kazao je Burić.

Nakon pet kola u grupi 6 BiH je lider s četiri boda, koliko ima i Švicarska. Estonija je posljednja sa dva boda. O pobjedniku grupe odlučivaće susret posljednjeg kola u kojem će se bh. rukometaši i Švicarci sastati u Tuzli.

BiH je za prvo mjesto i plasman u baraž potreban barem bod.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje