Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. rukometaši danas protiv Finske

Preuzmite sliku

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas  u gradu Vantaa protiv domaće selekcije Finske od 18.30 sati igra treći susret kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

U dosadašnja dva susreta kvalifikacija rukometaši BiH zabilježili su polovičan uspjeh, 25. oktobra prošle godine u Minsku su pobijedili Bjelorusiju da 30:29, dok su dva dana kasnije u Tuzli poraženi od Češke sa 25:20.

Selektor Bilal Šuman smatra da je njegov tim u susretima s Fincima mora da preuzme ulogu favorita.

– Utakmica u Finskoj znači nam mnogo. Pobjedom bi nam bilo mnogo lakše da igramo u Tuzli. Samo sa dvije pobjede ostajemo u utrci za EP. Ogromna mi je želja da s ovim momcima i ovom genaracijom odemo na to veliko takmičenje. Imali smo priliku da igramo protiv Finaca prije dvije godine. U gostima smo ih tada pobijedili sa pet-šest golova razlike, a u Goraždu sa 11 golova. U njihovoj ekipi je mnogo istih igrača, sa par novih. Iako ćemo nastupiti bez četvorice standardnih igrača – Vranješa, Karačića, Tarabochije i Vegara, ulogu favorita moramo da preuzmemo, svi znamo šta znače ove dvije utakmice – rekao je Šuman za Fenu.

U prvoj utakmici 3. kola Bjelorusja je u srijedu u gostima savladala Češku sa 31:30 i tako otežala put bh. selekciji u borbi da prvi put izbori nastup na EP-u.

Tabela:
1. Češka 4
2. Bjelorusija 4
3. Bosna i Hercegovina 2 (-1)
4. Finska 0 (-1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,