Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Benjamin Burić: Pokosio nas je virus, ali ćemo dati sve od sebe jer se za BiH igra srcem

Preuzmite sliku

Golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić (29) oglasio se na društvenim mrežama u trenutku kada je naš državni tim desetkovan zbog COVID-19.

“Ništa ne mođe zamijeniti osjećaj kada obučeš dres reprezentacije svoje zemlje! Pred ovo okupljanje, pokosio nas je virus, ali dat ćemo sve od sebe da ova dva susreta odigramo najbolje što možemo i da dokažemo da smo najjači, kada je najteže. Istina, kod nas je uvijek najteže, ali uvijek iz toga gledamo da izvučemo maksimum – jer se za BiH igra srcem! Jedna si jedina!” poručio je Burić.

BiH uoči kvalifikacionih mečeva protiv Njemačke i Austrije ima velike probleme zbog COVID-19 pandemije – selektoru Bilalu Šumanu odazvalo se samo 14 igrača, a samo ih je 12 negativno na ovaj opaki virus.

Šumanu su zaražena i dva pomoćnika, pa cijela reprezentacija boravi i hrani se odvojena u hotelskim sobama uz kontrolisano kretanje.

Naša reprezentacija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2 sa selekcijama Njemačke, Austrije i Estonije. Plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine će osigurati po dvije prvoplasirane, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacionih grupa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje