Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Benjamin Burić: Odluka EHF-a je velika sramota, morao se naći termin za baraž

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina tako neće imati šansu da se bori za plasman na SP zbog otkazivanja mečeva baraža za odlazak na SP, a golman naše selekcije Benjamin Burić (29) za Reprezentacija.ba portal kaže da je ova odluka velika sramota.

“Moram da kažem da je ova odluka EHF-a velika sramota. Izbačeni smo iz baraža, odnosno nećemo imati priliku da se borimo za plasman na SP. Sramota je da EHF ovako donese odluku bez da se konsultuje sa našim savezom i drugim savezima”, govori Burić za Reprezentacija.ba i dodaje:

“To je katastrofa za naš rukomet i naš savez. Realno, mi živimo od tih utakmica, kvalifikacija ili baraža, jer privučemo veliki broj navijača na tribine. Djeca u Bosni i Hercegovini čuju za rukomet kada igra reprezentacija. Ovako je napravljena velika pogreška što su nas izbacili iz baraža. Ako su mogli naći termin za Ligu šampiona, onda su sigurno morali naći termin i za utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.”

Burić godinama sa mnogo uspjeha brani za njemački Flensburg, a prethodno je nastupao za Izviđač iz Ljubuškog, banjalučki Borac, Gorenje i Weltzar. Za našu rukometu reprezentaciju brani još od 2009. godine. Sa selekcijom BiH je igrao na Svjetskom prvenstvu 2015. godine te na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,