Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

ANKETA: Da li je Tuzla spremna za novo rukometno ludilo?

Preuzmite sliku

Kako saznaje Tuzlanski.ba postoje izgledne šanse da upravo najvažnija utakmica kvalifikacija, vjerovatno i odlučujuća protiv reprezentacije Bjelorusije (11.06.) bude odigrana u Tuzli.

[poll id=”24”]

Rukometne kvalifikacije za EURO 2016 godine koje će se održati u Poljskoj nastavljaju se krajem aprila mjesca kada naši Zmajevi u okviru 3. Kola kvalifikacija gostuju reprezentaciji Litvanije. Nakon utakmice sa Litvancima, par dana kasnije odigrat će se i revanš u BiH.

U prva dva Kola izabranici Dragana Markovića uspjeli su ostati neporaženi u gostima od reprezentacije Bjelorusije (25:25) koja je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu pokazala da se radi zaista o izuzetno kvalitetnoj selekciji. Dok su “Zmajevi” u drugom kolu u fantastičnoj atmosferi u tuzlanskom Mejdanu poraženi od selekcije Danske rezultatom 23:25.

Nakon poraza od Danske sva pažnja medija bila je usmjerana na fantastičan ambijent u velikoj dvorani Mejdana, a nakon utakmice igrači i selektor Marković izrazili su oduševljenje samim ambijentom u kojem je bilo odlično igrati uz podršku kakva se rijetko viđa na rukometnim utakmicama u regionu.

Utakmica je odigrana bez i najmanjeg incidenta a video zapisi i fotografije iz prepunog Mejdana danima nakon utakmice kružili su društvenim mrežama.

Zbog svega navedenog, postoje izgledne šanse da upravo najvažnija utakmica kvalifikacija, vjerovatno i odlučujuća protiv reprezentacije Bjelorusije (11.06.) bude odigrana u Tuzli u velikoj dvorani Mejdana.

Glasajte u anketi pošaljimo jasnu poruku Rukometnom savezu BiH, jesmo li spremni za novo rukometno ludilo u gradu Soli?

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,