Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alen Ovčina: Utakmica protiv Tunisa nam je zadnja šansa!

Preuzmite sliku

Popularno

Utakmica protiv Tunisa je zadnja šansa da nešto uradimo na Svjetskom prvenstvu. Idemo na pobjedu kao i na svakoj utakmici do sada – izjavio je agenciji Fena rukometni reprezentativac BiH Alen Ovčina.

Ovčina će s reprezentacijom BiH danas od 17 sati protiv reprezentacije Tunisa igrati odlučujući meč B grupe za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Izabranici Dragana Markovića pobijedili su Iran u prvom kolu, a zatim su poraženi od Austrije i Makedonije. Ovčina vjeruje da je bh. timu nedostajalo sreće u tim susretima, ali i ozbiljnosti.

  • ovcina-tuzlanski43567
  • Alen Ovčina i Tuzlanski.ba u Dohi

    “Mislim da u zadnja dva meča nismo imali sportske sreće. Prvi put smo na SP-u, nedostaje nam iskustva, ali smatram da smo morali svemu pristupiti malo ozbiljnije”, rekao je krilni igrač selekcije BiH.

    Rukometaši BiH u tri susreta su osvojili dva boda pobjedom protiv Irana, dok je Tunis za sada na jednom bodu osvojenom remijem u meču protiv Austrije. Obje reprezentacije u današnji susret ulaze pod imperativom pobjede ukoliko žele nastupiti u osmini finala takmičenja.

    “Atmosfera u ekipi je odlična od prvog dana. Uvijek idemo na pobjedu pa tako i danas protiv Tunisa. Potrudit ćemo se više nego ikada da dođemo do pobjede, a zatim idemo na megdan Hrvatskoj”, zaključio je Ovčina.

    (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,