Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alen Ovčina: “Utakmica protiv Danske u Tuzli, jedna od najvažnijih u mojoj karijeri”

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo remizirala je na gostovanju kod Bjelorusije rezultatom 25:25.

  • alen-slike2 (6)
  • Jedan od boljih pojedinaca na terenu, bio je ubojito lijevo krilo naše reprezentacije Alen Ovčina, koji je odigrao odličnu utakmicu a pred sami kraj susreta čuvenim “šarafom” postigao jedan od ključnih golova (sa igračem manje) i pokazao da se nalazi u odličnoj formi i da u dresu reprezentacije redovno pruža izuzetno kvalitetne partije.

    U nedjelju naše reprezentativce očekuje utakmica drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Danske, utakmica će se igrati u Tuzli u velikoj dvorani “Mejdana” sa početkom od 20:15 sati.

    Alena smo odmah nakon završetka utakmice protiv Bjelorusije kontaktirali i pitali za komentar utakmice:

    – Znali smo da je Bjelorusija izuzetno neugodan protivnik, odigrali smo dobro, složno i borbeno, mogli smo pobjediti ali isto tako ostati bez boda, na kraju možemo biti zadovoljni neriješenim ishodom.

  • alen-tuzlanski2
  • Alen Ovčina: “Gdje god da se nalazim, Tuzlanski.ba mi je dnevna navika”

    Naredna utakmica je u nedjelju, u Tuzli, u Mejdanu, pred domaćim navijačima, očekivanja?

    – U nedjelju nam je izuzetno važna utakmica protiv Danske, za mene sigurno i jedna od najvažnijih u dosadašnjoj karijeri jer ću igrati u svom gradu, u dvorani u kojoj sam započeo prve rukometne korake. Neće biti lako ali iskreno raduje me utakmica u gradu soli i jedva čekam da skupa sa saigračima istrčimo na parket Mejdana i damo sve od sebe kako bi zabilježili pozitivan rezultat.

    Poruka navijačima, ljubiteljima rukometa u Tuzli i cijelom kantonu?

    – Mejdan je poznat kao borilište na kojem su padali veliki klubovi i velike reprezentacije. Atmosfera je uvijek sjajna, iskoristit ću priliku da pozovem sve navijače, Fukare, simpatizere rukometa u gradu i cijelom kantonu, da u nedjelju dođu u Mejdan jer protiv neugodnih Danaca, upravo atmosfera može biti ključna prevaga koja će odlučiti pobjednika, na kraju razgovora za Tuzlanski.ba rekao je Alen Ovčina.

    Nakon velikog uspjeha i plasmana na SP u Qatar, nastavimo predivnu rukometnu priču, dođite u Mejdan, napravimo atmosferu o kojoj će se pričati godinama, a naši rukometaši obećavaju da će ostaviti “srce na terenu”.

    Svi zajedno u grotlu i “paklu” Mejdana pružimo podršku našim rukometašima i pomozimo im da savladaju Dansku, viceprvaka Evrope.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje