Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alen Ovčina: ‘Imamo jako tešku grupu na Evropskom prvenstvu, ostavit ćemo srce na terenu’ (VIDEO)

Preuzmite sliku

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Alen Ovčina nakon što je sa reprezentacijom ostvario historijski uspjeh plasmanom na Evropsko prvenstvo dane provodi u rodnoj Tuzli.

Uspješnu sezonu Ovčina je imao i sa Novosadskom ‘Vojvodinom’ za koju nastupa jer su postali prvaci Srbije uz osvojeno i Kup takmičenje. Ovčina je nažalost bio van parketa četiri mjeseca zbog operacije ramena.

Za grupu u kojoj se našla rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine Alen Ovčina kaže da je veoma teška ali da će on i njegovi saigrači učiniti sve da ostvare što bolji rezultat. Podsjetimo, BiH se nalazi u grupi sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala.

Također, Alena smo pitali i za komentar u vezi njegovog statusa na društvenim mrežama kada je nakon izborenog plasmana na Evropsko prvenstvo napisao ‘Hejteri i grobari reprezentacije, Mrš‘. Ovaj status Alena Ovčine objavili su brojni bh. internet mediji.

Naš sagovornik nije krio oduševljenje ni zbog povratka RK Sloboda u društvo najboljih, a za kraj razgovora kazao nam je kako uprkos pauzi svakodnevno kondiciju održava u poznatom fitness centru ‘Body Control‘.

Alen Ovčina će uskoro postati i roditelj zbog čega će ova godina uz sportske uspjehe i rezultate biti za njega sasvim sigurno jadna od najboljih u njegovom životu. Razgovor pogledajte u video prilogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje