Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

2. novembra u Mejdanu se igra rukometna utakmica BiH – Danska (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sportsko-kulturno-privredni centar „Mejdan“ u Tuzli 2. novembra će biti domaćin rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja će u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine. ugostiti selekciju Danske.

Podsjećamo, Bosne i Hercegovina se nalazi u grupi “II” skupa sa Danskom, Litvanijom i Bjelorusijom.

Danas su u Tuzli boravili čelnici RSBiH generalni sekretar Smajo Karačić i direktor reprezentacije Mirza Muzurović koji su sa predsjednikom rukometnog saveza Tuzlanskog kantona obišli dvoranu Mejdan u Tuzli, a nakon toga se sastali i sa načelnikom Općine Tuzla Jasminom Imamovićem koji je podržao incijativu da rukometni “Zmajevi” igraju pred tuzlanskom publikom.

Kako je za Tuzlanski.ba potvrdio Alija Hasić, dogovoreno je da Tuzla bude domaćin utakmice između BiH i Danske. Datum odigravanja ovog susreta je 2. novembar od 20:15 sati. Podsjećamo, rukometna reprezentacija Danske važi za jednu od najboljih reprezentacija svijeta, i od 1990-ih neprekidno su u vrhu svjetskog i europskog rukometa. Sigurni smo da velika podrška navijača u Mejdanu neće izostati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje