Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Daniel Šarić: “Dres reprezentacije BiH mi je loša procjena u životu”

Preuzmite sliku

Za rukometni portal Balkan-Handball, Daniel Šarić, jedan od najboljih rukometnih golmana svijeta izjavio je da je pogriješio kada je 2009. godine izabrao dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Golman Barcelone, s kojom je osvojio sedam trofeja ove godine, uključujući i Ligu šampiona iskazao je i ljutnju prema Rukometnom savezu BiH ”koji sam gleda sebe i ne zanima ih uspjeh državnog tima”.

  • DANIEL_SARIC_001
  • Svako ima loše procjene u životu, pa tako i ja. Drago mi je da se odnosila samo na sport. Procijenio sam loše 2009. godine igranjem za reprezentaciju BiH. Loše sam procijenio ljude koji su tada, a i danas, u tom savezu i koji nisu zaslužili da ja kao osoba, pa onda sportista, budem tu”, kazao je Šarić dodavši da je imao iskrenu želju da pomogne i da BiH napravi neki uspjeh.

    Dodao je i to da je plasman BiH na Svjetsko prvenstvo u Kataru prošle godine, gdje je naša rukometna selekcija uzela učešće, zasluga samo igrača, nikako Saveza.

    Šarić je za isti portal kazao i da je mnogo neprijatnosti doživio u Srbiji.

    Specifična je to priča. Mnogo sam puta omalovažavan kao osoba. Stavljan sam i skidan sa spiska prije Olimpijskih igara, a to niko ne zna. Mnoge stvari sam nosio u sebi, preživio sam puno šikaniranja”, dodao je kazavši i to da je samo zdravom glavom i upornošću uspio da preživi sve a da ne posustane.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,