Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prema izboru Eurosporta: Spahić i Bičakčić u idealnom timu Bundeslige

Preuzmite sliku

Eurosport izabrao je idealni tim sedmice za prvi sastav Bundeslige. Na listi su se našli bivši kapiten nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić i aktuelni reprezentativac Ermin Bičakčić.

Bičakčić je, prema mišljenu Eurosporta, ovo mjesto zaslužio zahvaljujući odličnoj igri u prvom meču Bundeslige u dresu Hoffenheima protiv Augsburga. Pobijedili su 2:0.

“Samouvjeren je igrač i svojim protvinicima doslovno “oduzima dah”. Ima podršku svih kolega od početka. Uvijek je fokusiran i nije napravio nikakvu grešku”, napisao je Eurosport.

Za Spahića također imaju riječi hvale i zbog toga je uvršten u 11 idelanih. Pomogao mu je i meč Bayer Leverkusena-Borussia u kojem je Spahićev tim pobijedio od 2:0.

  • 140825026.1_mn
  • “S ovim izuetno jakim odbrambenim igračem Bayera nije lako igrati. Prevazišao je svoje mogućnosti i nemoguće ga je preći. Bosanac je uhvatio najveći broj pasova”, navodi Eurosport.

    Među 11 igrača idealnog tima našli su se i Max Green (VfL Wolfsburg), Holger Badstuber (Bayern Munich), Arjen Robben (Bayern Munich), Milan Badelj (Hamburger SV), Gonzalo Castro (Bayer Leverkusen), Karim Arabi Bell (Bayer Leverkusen), Julian Schieber (Hertha BSC), Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen) i Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt).

    Kao što primijetite najviše igrača je upravo iz Spahićevog Bayera koji je izabran za klub sedmice. (Klix.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,