Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljeni olimpijci koji će predstavljati BiH u Brazilu

Preuzmite sliku

U zgradi Olimpijskog komiteta BiH predstavljen je bh. olimpijski tim za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Bh. delegacija na put kreće 31. jula iz Zagreba.

Ukupno 18 predstavnika BiH izaći će na tartan stazu stadiona Marakana. Zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju nosit će naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Lucija Kimani, bh. atletičarka kazala je da želi istrčati najbolji rezultat na maratonu, javlja Avaz.

Hamza Alić, naš najbolji bacaš kugle je izjavio kako je ponosan što će predstavljati BiH na OI.

Pokušat ću ući u finale i ukoliko bude sportske sreće to će se i desiti“, kazao je Alić.

Larisa Cerić, koja će predstavljati BiH u judu je rekla kako će svi predstavnici BiH dati sve od sebe da našu zemlju predstave u najboljem svjetlu.

Nadam se da ću uspjeti da se pokažem u najboljem svjetlu, nisam imala problema sa povredama i nadam se da će sve biti kako smo i zamislili – kazala je Cerić.

Tatjana Đekanović koja će našu zemlju predstavljati u streljašstvu je rekla kako je ovo naš najbolji i najjači tim i kako se nada da se iz Brazila možemo vratiti sa medaljom.

Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo predstavljat će BiH u plivanju, a Čeprkalo je ujedno i najmlađi član tima.

Kajtaz je rekla kako joj je čast što će predstavljati BiH na OI i da se nada kako će oboriti svoj najbolji lični rekord.

“Velika je čast što sam najmlađi član bh. tima. Nadam se da ću dati sve od sebe i pokazati ono što znam”, izjavio je Čeprkalo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje