Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Portparol porodice Schumacher demantovao da se Michael probudio iz kome

Preuzmite sliku

Portparol porodice Schumacher demantovoa je vijest koju su plasirali mediji i Španije proteklih dana u kojoj se navodi da se Michael Schumacher potpuno probudio iz kome, i da je prepoznao suprugu Corinu.

Vijest se munjevito proširila putem društvenih mreža, a i veliki broj medija je objavio vijest koju nestrpljivo čekaju brojni fanovi Michaela Schumachera. Na žalost, vijest nije tačna, a izvor koji se navodio u tekstovima demantovao je da je u posljednjih 15 dana uopšte razgovarao sa predstavnicima bilo kojeg medija o stanju Michaela Schumachera.  Nicola Pohl, novinar Bild-a, uspio je kontaktirati Sabine Kehm, glasnogovornicu Michaela Schumachera, koja mu je odgovorila da vijest nije tačna.

“Posljednji put kada sam razgovarala o stanju Michaela Schumachera sa medijima, bilo je prije 15 dana u emisiji na ARD. Nakon toga, nismo izdali nikakvo saopštenje” – Objavila je Kehm u posljednjem saopštenju, još jednom moleći medije da ne objavljuju neprovjerene informacije.

Schumacher pokazuje znake oporavka, ali se nije probudio iz kome

Michael Schumacher pokazuej znake oporavka, i u posljednjih 15 dana se stanje znatno poboljšava, no Kehm je odbila govoriti o detaljima. Michael je počeo reagovati na vanjske podražaje, no kako je najavljeno već prvih dana nakon nesreće, oporavak će trajati jako dugo i niko ne zna da li će se Michael Schumacher u potpunosti oporaviti, niti koliko dugo će oporavak trajati.

“Imamo puno povjerenje u ljekarski tim, i njihove odluke”– Ova rečenica je skoro uvijek dio saopštenja kojeg Sabina Kehm pošalje s vremena na vrijeme medijima, kao poruku porodice Schumacher.

Već neko vrijeme, nekoliko medija je objavilo mišljenja neurohirurga koji smatraju da je ljekarski tima napravio nekoliko greški tokom tretmana, no porodica je više puta do sada naglasila da imaju potpuno povjerenje u ljekarski tim, piše Muški Portal.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: