Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda nakon produžetaka: Gasol sa 40 poena odveo ‘Furiju’ u finale (FOTO)

Preuzmite sliku

Pau Gasol predvodio je ‘Furiju’ do finala postigavši nevjerovatnih 40 poena, uz 10 skokova. Španija-Francuska 80-75, poslije odigranog produžetka. U regularnom dijelu meča rezultat je bio 66-66.

U ekipi Francuske bilo je više košarkaša raspoloženih za igru, a ‘X’ faktori na meču bili su Nando De Colo i Nicolas Batum, Toni Parker. U ekipi ‘Furije’ ubjedljivo najbolji pojedinac je bio Pau Gasol, koji je naprosto sam držao svoju ekipu tokom cijelog meča.

Uz njega istakao se Serhio Rodrigez koji je postigao koš koji je ‘Furji donio prednost od tri poena razlike 15 sekundi prije kraja.

Nicolas Batum je trojkom 14 sekundi prije kraja donio izjednačenje i otišlo se u produžetke.

U prvoj četvrtini za nijansu je bila bolja ekipa domaćina, koju je predvodio sjajni Nando De Colo. Ipak, Španci nikako nisu dali šansu ‘Trikolorima’ da se odlijepe i predvođeni sjajnim Pau Gasolom koji je zabilježio 13 poena, uspjeli su da održe rezultatski priključak.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom Španija-Francuska 32-33.

U trećoj četvrtini nastavila se blaga dominacija Francuza, koji su napravili mini-seriju, najprije je De Colo postigao poene, a nakon toga i trojka Tonija Parkera, a Rudi Gober je dodao poene sa linije slobodnih bacanja za prednost Francuza 46-39.

  • spanija-francuska004-20150917
  • Vrhunska završnica pripala je Špancima. Gasol je bio nezaustavljiv, Rodriguez je pogodio za 66:63, ali Batum trojkom pogađa za izjednačenje rezultata na 66:66.

    I dodatnih pet minuta je donijelo velika uzbuđenja. Špance je stao šut, Francuzi su znatno pojačali odbranu, ali u posljednjoj minuti su posustali. Gasol je dovršio Francuze, te je odveo Španiju u veliko finale. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,