Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Peti dan Mundijala: Sudar Njemačke i Portugala, Iran igra s Nigerijom

Preuzmite sliku

Peti dan Svjetskog prvenstva u Brazilu donosi još jednu veliku utakmicu. U okviru grupe G sastat će se Njemačka i Portugal, javlja Anadolu Agency (AA).

Njemačka, koja važi za jednog od favorita za osvajanje titule svjetskog prvaka, sastat će se s Portugalom u okviru grupe G. Njemačka i Portugal će na Mundijalu odigrati svoju 18 međusobnu utakmicu. Nijemci su bili daleko uspješniji u međusobnim duelima sa devet pobjeda, pet utakmica je završeno neriješeno, dok je Portugal slavio tri puta. Utakmica se igra u 18 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu Arena Fonte Nova, kapaciteta 51.708 gledatelja u Salvadoru.

Utakmicu sudi srbijanski sudija Milorad Mažić, s asistentima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem.

U drugoj utakmici petog dana Mundijala, u 21 sat, sastat će se Iran i Nigerija, naredni protivnici Bosne i Hercegovine u grupi F. Ove dvije reprezentacije su odigrale tek jednu međusobnu utakmicu koja je završena pobjedom Nigerijaca rezultatom 1:0. Utakmica će biti odigrana na Areni da Baixada, kapaciteta 38.533 gledatalja. Sudija ovog meča je Carlos Vera iz Ekvadora, dok će mu pomoćnici biti Christian Lescano i Byron Romero.

Posljednju utakmicu na rasporedu, u ponoć, će odigrati Gana i Sjedinjene Američke Države, u okviru grupe G. Večerašnji meč će biti drugi međusobni susret ovih reprezentacija. U do sada jedinoj odigranoj utakmici Gana je slavila pobjedu rezultatom 2:1.  Utakmica se igra na stadionu Estadio das Dunas u Natalu koji može primiti 38.958 navijača. Utakmicu će suditi Šveđanin Jonas Eriksson s pomoćnicima Mathiasom Klaseniusom i Danielom Warnmarkom.

Raspored petog dana Svjetskog prvenstva u Brazilu:

Njemačka – Portugal (Grupa G) u 18 sati po srednjeevropskom vremenu

Iran – Nigerija (Grupa F) u 21 sat

Gana – SAD (Grupa G) u ponoć (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,