Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatni i srebrni olimpijci iz Los Angelesa na prijemu kod Bakira Izetbegovića (FOTO)

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas dobitnike zlatne i srebrne medalje na Ljetnim olimpijskim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama i predstavnike Udruženja “Oaza”.

Na sastanku je razgovarano o iznimno dobrim rezultatima bh. sportista na ovogodišnjim Ljetnim olimpijskim igrama za osobe sa intelektualnim teškoćama, u Los Angelesu, te o potrebi većeg ulaganja u sport na svim nivoima.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je delegaciju Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama “Oaza”, u kojoj su bili predsjedavajući UO Mithat Karahmet, izvršni direktor Armin Smajlović te osvajači zlatne i srebrne medalje na ovogodišnjim Ljetnim olimpijskim igrama za osobe sa intelektualnim teškoćama, u Los Angelesu, plivač Adnan Pribišić (disciplina, 25 m prsno) i atletičar Almin Bjelica (disciplina, trčanje 200 m). Sastanku je prisustvovao i selektor plivačke reprezentacije SOBiH Samir Halilović.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović čestitao je Adnanu Pribišiću i Alminu Bjelici na ostvarenim rezultatima, ističući veliki značaj svake osvojene olimpijske medalje, saopćeno je iz Kabineta Bakira Izetbegovića.

Ponovio je uvjerenje da sport i sportisti u BiH daju izuzetan doprinos međunarodnoj afirmaciji BiH. Čestitke za ovaj vrijedni uspjeh uputio je i čelnim ljudima Udruženja “Oaza”, te selektoru plivačke reprezentacije SOBiH Samiru Haliloviću.

Izvršni direktor Udruženja “Oaza” Armin Smajlović zahvalio je Izetbegoviću za čestitke i kontinuiranu podršku koju pruža sportu i sportistima, ali i nevladinom sektoru u Bosni i Hercegovini. Govorio je o dosadašnjim uspjesima Udruženja i njegovih članova, te o narednim planiranim aktivnostima.

Sagovornici su se složili da ovakav uspjeh treba predstavljati dodatni motiv institucijama na svim nivoima da osiguraju značajniju podršku sportu u Bosni i Hercegovini. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,