Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Završio je utrku na prvom mjestu, ali način na koji je ušao u cilj postao je viralni hit

Preuzmite sliku

Infinite Tucker u karijeri možda i neće osvajati medalje na Svjetskim i Olimpijskim igrama, ali način kojim je pobijedio na utrci 400 metara s preponama na prvenstvu u Arkansasu lansirao ga je među zvijezde. Snalažljivi je sprinter pod svaku cijenu odlučio pobijediti, a njegov je potez u trenu postao viralni hit

Infinite Tucker je ovog vikenda kao član ekipe Univerziteta Texas A&M trčao utrku na 400 metara s preponama na prvenstvu u Arkansasu. Na ulasku u ciljnu ravninu Tucker je imao blagu prednost ispred timskog kolege Roberta Granta.

U tom je trenutku bilo ‘biti ili ne biti’, Grant mu je bio vrlo blizu i postojala je mogućnost da ga pobijedi. Snalažljivi je Infinite Tucker u tom trenutku odlučio potegnuti ‘potez očajnika’ – doslovno se u stilu Supermana bacio i proletio kroz cilj!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Infinite Tucker (@_infinite_tucker) on

I uspio je. Osvojio je prvo mjesto sa samo desetinkom sekunde prednosti. U isto je vrijeme imao i puno sreće jer je prošao bez povreda, tek je malo natukao dlanove i laktove… Pobjedu mu niko ne može oduzeti jer ovakav potez je u skladu s pravilima, tačnije – nije zabranjen.

‘Svako malo sam zatvarao oči tokom utrke, zatvorio sam ih, ponovno otvorio, našao se pred ciljem i skočio da ga prigrlim. I to je sve’, kazao je Infinite Tucker nakon utrke.

Njegov timski kolega Robert Grant koji je završio na drugom mjestu pokušao je sve okrenuti na šalu:

‘Ako kažem ono što sam mislio reći u tom trenutku, trener Henry će me izbaciti iz tima…’, kazao je uz široki osmijeh Grant. (Tportal.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje