Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zapažen uspjeh članova Icon Jiu Jitsu tima iz Tuzle na turnirima u Frankfurtu, Beogradu i Banja Luci

Preuzmite sliku

Proteklih mjesec dana su bili veoma uzbudljivi za članove Icon Jiu Jitsu tima iz Tuzle. U posljednje 3 subote su se borili na turnirima u Frankfurtu, Beogradu i Banja Luci.

U Frankfurtu je 21.og Oktobra  održan UAEJJF German National Pro na kojem su učešće uzela tri takmičara Abdul Samed Hakić, Rijad Grabčanović i Azur Ganić. Na jednom od najkvalitetnijih turnira  osvojeno je jedno srebro. Abdul Samed Hakić je osvojio drugo mjesto u kategoriji bijelih i plavih pojaseva za juniore do 94 kg.

Poslije Frankfurta, 28 Oktobra je uslijedilo otvoreno prvenstvo Srbije u Beogradu na kojem su učešće uzeli Abdul Samed Hakić, Rijad Grabčanović i Emir MujkićRijad Grabčanović je uspio osvojiti treće mjesto u konkurenciji 15 takmičara do 76 kg za bijele pojaseve.

Nakon Beograda, 4 Novembra je uslijedio lokalni turnir Banja Luka Open, na kojem su učešće uzeli borci iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Učešće je uzelo 5 takmičara Abdul Samed Hakić, Rijad Grabčanović, Mirza Hamzabegović, Muhamed Starčević i Emir Mujkić. Momci su uspjeli izdominirati čitavu kategoriju od 14 takmičara do 76 kg.

Abdul Samed Hakić, Rijad Grabčanović i Mirza Hamzabegović su podijelili prvo mjesto, a svaki je ostvario po dvije pobjede.

Kako navode iz tima, slijedi mala pauza a zatim takmičenja na prvenstvu Hrvatske u Grapplingu koje će se održati u Osijeku 25. Novembra.

Iz  Icon Jiu Jitsu tima se zahvaljuju zlatnim sponzorima: Kuća Zlata Smajkić Brčko, Cafe Bar Sloboda, Vitalis, Fitness Studio Life, Bosnia Lift DKC Farah, Tom Cat, Uže Commerce, Alphabet, Fakom, Kupi Majicu Ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,