Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: Treće mjesto za Emu Lovrić i Džanu Biogradlić na 66. Zagipingu

Preuzmite sliku

Od petka do nedjelje, 24. – 26. maja, u tri dvorane Doma sportova u Zagrebu igalo se 66. izdanje Zagipinga, jednog od najmasovnijih evropskih takmičenja za mlade stonotenisere i stonoteniserke.

Ove godine nastupalo je 784 igrača i igračica, od toga njih 365 bilo je izvan Hrvatske. Osim hrvatskih sudjelovali su takmičari iz Engleske, Slovačke, Rumunjske, BiH, Srbije, Češke, Slovenije, Mađarske, Italije, Andore, Švedske, Finske, Španjolske i Austrije. U ekipnom dijelu učestvovao je 121 klub.

U ekipnom dijelu takmičenja stonoteniserka STK ‘Kreka’ iz Tuzle Ema Lovrić sa kolegicom iz reprezentacije Džanom Biogradlić osvojila je fantastično 3 mjesto.

Skoro svi takmičari Kreke izborili su učešće u glavnom djelu turnira dok su prolazak grupe i eliminaciski dio izborili: Amina Fazlić 1/16 finala, Amar Isabegović 1/16 finala, Nađa Đulović 1/16 finala, Kerim Fazlić 1/8 finala, Ema Lovrić 1/8 finala.

Također, bilo je dosta dobrih mečeva koje su takmičari STK ‘Kreka’ odigrali hrabro i pružili su veoma dobre partije i izuzetno jakoj konkurenciji.

Ovaj turnir bio je od velikog značaja i najmlađim takmičarima u sticanju neophodnog iskustva što predstavlja dobar motiv za daljni rad, treniranje i napredovanje. Za ostvarene rezultate velike zasluge pripadaju i trenerima Goranu Rajčići, Emiru Gutiću kao i Bruni Mariniću.

STK ‘Kreka’ na takmičenju u Zagrebu predstavljali su:

Najmlađi kadeti i kadetkinje: Nađa Đulović, Lana Lovrić, Adi Muratović, Amar Jaganjac.

Mlađi kadeti: Hanić Azur, Kerim Fazlić.

Kadeti: Amar Isabegović, Tarik Faković, Ema Lovrić.

Juniori: Amina Fazlić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,