Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrtoglava cifra: Evo koliko će Tyson i Jones Jr. zaraditi od međusobne borbe

Preuzmite sliku

U subotu ćemo konačno dočekati dugo najavljivani povratnički meč dviju bokserskih legendi, 54-godišnjeg Mikea Tysona i 51-godišnjeg Royja Jonesa Jr.

Radi se o ekshibicijskom okršaju ljudi u šestom životnom desetljeću, pa će se borba održati po posebnim, prilagođenim pravilima, piše Index.

U javnost su procurili i podaci o tome koliko bi svaki od boraca trebao zaraditi za ovu borbu. Izvor za to je novinar ESPN-a Kevin Iole. On je na svom Twitter profilu objavio kako bi Tyson trebao zaraditi oko deset, a Jones Jr. oko tri miliona dolara.

Iron Mike obvezao se da će svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe, što bi bila jedna od najvećih donacija nekog sportista u modernoj historiji. Tyson je tokom karijere pomagao nekoliko udruženja koje se prije svega bave prevencijom ovisnosti kod mladih i zbrinjavaju djecu iz problematičnih porodica.

Podsjetimo, boksat će se osam rundi od dvije umjesto standardne tri minute, neće biti sudaca uz ring, a nakon borbe neće biti proglašen pobjednik. Iz sportske perspektive najbizarnije pravilo za ovaj meč je da su zabranjeni – nokauti. Štaviše, ako nekom od boraca poteče krv, meč se prekida.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje