Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Više stotina trkača učestvuje na petom Mostarskom polumaratonu

Preuzmite sliku

U organizaciji Udruženja Kinezis jutros je započeo peti po redu Mostarski polumaraton na kojem je učešće uprkos pandemiji COVID-a 19 uzelo više stotina trkača, javlja Anadolu Agency (AA).

Start utrke bio je na mostu u Vojnu, sjeverno od grada, a planirana staza takmičare će odvesti do Tržnog centra Meppas Mall, gdje je i ovog puta cilj.

Predsjednik organizacionog odbora Mostarskog polumaratona Franjo Lović rekao je da su se organizatori držali svih epidemioloških mjera, kao i da je u uslovima pandemije sve bilo teže pripremiti.

  • “Imali smo grupne startove, jer smo željeli da ni u jednom trenutku više od trideset ljudi ne bude blizu na malom prostoru. Cilj je bio da ih što više razdvojimo. Svi su na startu morali nositi masku koju su po želji mogli skinuti nakon pretrčanih 200 metara. Na stazi su zabranjena okupljanja i dolasci navijača. Sve epidemiološke mjere se poštuju”, rekao je Lovrić.

    Utrka ove godine ima humanitarni karakter pa će kompletan prihod biti usmjeren na liječenje žena oboljelih od malignih bolesti. Najveći broj takmičara je iz Bosne i Hercegovine, a tu su i trkači iz svih zemalja zapadnog Balkana, kao i nekoliko učesnika koji dolaze iz zemalja zapadne Evrope.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,