Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Više od 2000 prijavljenih učesnika na 7. tradicionalnoj Tuzlanskoj biciklijadi

Preuzmite sliku

Biciklistički klub Tuzla, u saradnji s generalnim partnerom EU info centrom Bosne i Hercegovine te ostalim prijateljima događaja i ove godine organizuje najmnogoljudniju rekreativnu biciklijadu u Bosni i Hercegovini – tradicionalnu 7. Tuzlansku Biciklijadu 16. septembra 2018. godine.

Evropska unija podržava sedmu Tuzlansku Biciklijadu koja se ove godine održava u okviru Evropske sedmice mobilnosti (16. – 22. septembar) te se obilježava u preko 2000 gradova i više od 40 država. Evropska sedmica mobilnosti za cilj  ima promociju urbane mobilnosti i alternativnih prijevoznih sredstava uz moto Kombinuj i kreći se!

Predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla, Mirsad Jusić istakao je da je Tuzlanska biciklijada nezvanično najmnogoljudnija rekreativna biciklijada na Balkanu, te da ove godine očekuju rekordnih 3000 biciklista. Učesnici rekreativne vožnje Tuzlom, otvorene za sve građane, će imati priliku obići centralni dio gradskog područja Tuzla i razgledati najveći broj znamenitosti grada. Rekreativnom dionicom od 13 kilometara, svi učesnici će imati priliku za nezaboravno nedjeljno porodično druženje i promociju zdravog načina života.

Tradicionalno okupljanje je u naselju Stupine, s početkom u 8:00 sati, a utrka počinje u 11:00, u nedjelju,  16. septembra.

Svi učesnici će imati priliku učestvovati u nagradnoj igri nakon završetka bicikijade, u kojoj će sretnim dobitnicima biti uručena bicikla i druge vrijedne nagrade pokrovitelja biciklijade.

Ukoliko već niste, prijavite se putem obrasca – OVDJE. Prijaviti se možete putem obrasca do 15. septembra ili lično do 10:00 sati 16.septembra.

Za više informacija, molimo posjetite zvaničnu web prezentaciju.

Kao organizator događaja, Biciklistički klub Tuzla i ove godine poručuje “U voljenom gradu, svi na biciklijadu!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,